Известување во врска со изборна кампања за претседателски и парламантарни избори 2024 година

Почитувани,
 

Со цел упатување и запознавање на подносителите за упис кои се учесници во изборната кампања за претседателски и парламентарни избори 2024 година, Централниот регистар објавува:

Член 71 од Изборен законик

Упатство за регистрација на учесниците во изборната кампања на Претседателските избори 2024

Упатство за регистрација на учесниците во изборната кампања за избори на пратеници во Собранието на Република Северна Македонија 2024

 

Со Почит,

Централен регистар